09 maart 2023

Soly betreedt Duitse markt en benoemt voormalig Gorillas manager Alexander Brunst tot country manager

Soly betreedt Duitse markt en benoemt voormalig Gorillas manager Alexander Brunst tot country manager

Groningen, 9 maart – Het Nederlandse zonne-energiebedrijf Soly - voorheen enie.nl - gaat de Duitse markt op. Oprichters en directeuren zijn de broers Patrick en Milan van der Meulen. Zij hebben Alexander Brunst aangesteld als country manager van Soly Duitsland, om de expansie op deze markt te leiden.

Duitsland is logische stap
De Duitse brancheorganisatie Bundesverband Solarwirtschaft (BSW) verwacht voor 2023 een groei van 30% in het aantal verkochte zonnepaneelinstallaties. Netto kwamen er in Duitsland vorig jaar 269.144 installaties bij. Nog altijd minder dan de absolute groei in Nederland, terwijl Duitsland circa vijf maal zoveel inwoners telt. Dat is precies de meerwaarde van Soly volgens Milan van der Meulen: “Nederland is koploper zonnepanelen in Europa. Om die vraag te kunnen beantwoorden, zijn we als organisatie slim en volledig digitaal ingericht. Dit tonen we inmiddels ook in andere landen aan. Als je naar Duitsland kijkt zie je een markt die de vraag naar zonnepanelen niet aan kan. Het resultaat? Lange wachttijden en torenhoge prijzen. Dit past niet bij onze missie: zonne-energie moet voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze moderne organisatie gaan we het verschil maken voor de Duitse consument.”

Energiebedrijf van de toekomst

“Wij gaan veel verder dan het plaatsen van zonnepanelen. Wij gaan de consument ontkoppelen van het fossiele infuus. Door zonnepanelen te installeren in combinatie met een thuisbatterij en eventueel een laadpaal hebben we alles in huis om de consument zoveel mogelijk zelfvoorzienend te maken. Met de Soly Brain-app kan de klant vervolgens zelf zoveel mogelijk optimaliseren”, aldus Patrick van der Meulen. Ondanks al deze maatregelen gelooft het bedrijf dat de prijs toegankelijk blijft, zo licht Patrick toe: “Door onze volledig digitale bedrijfsvoering en inkoopvolumes zien we dat we 30% goedkoper zijn dan de top-3 in Duitsland. Vervolgens kan de klant ervoor kiezen om de zonnepanelen te huren. Dit is altijd goedkoper dan het bedrag wat hij nu betaalt aan energie en na 10 jaar kan hij het systeem overnemen.”


Alexander Brunst

De wereld van het innovatieve bedrijfsleven is bekend terrein voor Alexander Brunst, de nieuwe country manager van Soly Duitsland. Hij heeft in Duitsland een lange staat van dienst bij innovatieve en online bedrijven. Zo was hij eerder managing director van Gorillas Duitsland waarna hij later bij datzelfde bedrijf vice-president Duurzaamheid, Public Relations en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen werd. Alexander Brunst heeft hoge verwachtingen: “Ik vind het geweldig om aan de slag te gaan bij een digitaal georganiseerd bedrijf dat de overgang naar een schonere en duurzamere energietoekomst versnelt. Mijn passie voor zowel duurzaamheid als ondernemerschap sluit perfect aan bij de missie van Soly. Ik ben geïnspireerd door de uitvoeringskracht en compromisloze focus op het leveren van de beste prijs-kwaliteitverhouding, dankzij de geavanceerde technologie. De eerste installaties zijn inmiddels afgerond en elke week groeit onze installatiecapaciteit.”


Bijlagen en downloads

Alexander BrunstXQ4A2976.jpg
Download bestand