15 maart 2023

Soly werkt samen met Centraal Beheer aan verduurzaming met zonne-energie

Soly werkt samen met Centraal Beheer aan verduurzaming met zonne-energie

Groningen, 15 maart – Zonne-energiebedrijf Soly - voorheen bekend als enie.nl - werkt samen met financiële dienstverlener Centraal Beheer om consumenten te helpen met het verduurzamen van hun woningen en energiebesparing door het opwekken van eigen zonne-energie.

Soly heeft als doel om zonne-energie voor iedereen beschikbaar te maken. Centraal Beheer wil bijdragen aan verduurzaming van woningen. De samenwerking is daarom versterkend voor alle partijen. Klanten en ook niet-klanten kunnen via Centraal Beheer online een aanvraag doen voor zonnepanelen. Voor een beeld van de mogelijkheden start de klant met de online scan. Dan volgt een online adviesgesprek met een medewerker van Centraal Beheer om de klant bij de hele aanvraag te begeleiden. Na beoordeling van de offerte door de klant en hulp bij een eventuele financiering, wordt de koop- en leveringsovereenkomst gesloten met Soly. De specialisten van Soly komen de panelen vervolgens vakkundig installeren.

Milan van der Meulen, medeoprichter van Soly, licht toe: “In de wildgroei van aanbieders merk je dat de consument behoefte heeft aan zekerheid op kwaliteit. Het is logisch dat zij aankloppen bij organisaties als Centraal Beheer, zodat de kwaliteit via de leverancier en de verzekerbaarheid zijn gewaarborgd”.

Persoonlijk klantcontact

Jaap de Groot, Innovation Lead Duurzaam Wonen & Klimaatwinkel licht toe: “Bij Centraal Beheer vinden we naast kwaliteit, het persoonlijke contact met onze klanten heel belangrijk. We zijn daarom blij met Soly als betrouwbare partner, waarbij de adviseurs van Centraal Beheer nauw samenwerken met de adviseurs van Soly. Samen hebben we een groter bereik en maken we nog sneller stappen naar een duurzame samenleving”.
Ook Achmea, het moederbedrijf van Centraal Beheer, wil verduurzaming versnellen. Daartoe ontvangen de circa 12.500 medewerkers van Achmea – naast hun salaris – een klimaatbudget van 2.500 euro netto per jaar. Dit bedrag is via de Klimaatwinkel naar eigen inzicht te besteden aan onder andere zonnepanelen, woningisolatie of een elektrische fiets. Naar verwachting kiest ongeveer de helft van de medewerkers ervoor om dit budget te besteden aan zonnepanelen. Inmiddels zijn de eerste installaties via Soly al afgerond.

Het energiebedrijf van de toekomst

Soly wil het (zonne-)energiebedrijf van de toekomst worden. “Er is met de samenwerking in het partnernetwerk van Centraal Beheer veel synergie te behalen, ook door het slim aanbieden van andere producten en diensten. Zo gaan we het aanbod van zonne-energie combineren met thuisbatterijen, laadpalen en energiemanagement. Daarmee creëren we een gehele keten van duurzame energieoplossingen voor thuis”, aldus Milan van der Meulen.


Bijlagen en downloads

Beeld Soly Centraal Beheer.jpeg
Download bestand