01 juni 2023

Terugverdientijd zonnepanelen wordt steeds korter

Terugverdientijd zonnepanelen wordt steeds korter

Groningen, 1-6-2023 – Op basis van de huidige tarieven voor stroom is de terugverdientijd van een investering in zonnepanelen nu slechts vijf jaar, met positieve uitschieters naar drie jaar. Dat is fors lager dan de door Nederlandse consumenten verwachte terugverdientijd bij de aanschaf van hun zonnepanelen. *

*Aldus een onderzoek van Soly onder 1680 eigenaren van zonnepanelen

Terugverdientijd 1,5 jaar korter dan verwacht

Voor ruim 65% was de terugverdientijd belangrijk en voor ruim 15% zelfs van doorslaggevend belang in de beslissing over te gaan tot de aanschaf van zonnepanelen. De gemiddelde terugverdientijd die de Nederlandse consument verwachtte, is 6,4 jaar. In werkelijkheid verdien je gemiddeld dus bijna 1,5 jaar sneller dan gedacht je investering terug op grond van de huidige salderingsregeling en energieprijzen.

Nederlandse consument investeert in duurzaamheid

Overigens geven de respondenten aan dat zij pas bij een gemiddelde terugverdientijd van meer dan 9,7 jaar geen zonnepanelen meer zouden aanschaffen. Milan van der Meulen, samen met zijn broer oprichter en directeur van Soly: “De cijfers geven duidelijk aan dat het erg interessant is om zelf stroom op te wekken. We spreken dagelijks consumenten die verrast zijn door het hoge rendement.”

 


Bijlagen en downloads

Foto vrij van rechten
Download bestand