05 juni 2023

Soly zet volgende stap op Belgische markt en benoemt Cédric Beeris tot country manager voor België

Soly zet volgende stap op Belgische markt en benoemt Cédric Beeris tot country manager voor België 

Groningen, 2 juni 2023 – Het Nederlandse zonne-energiebedrijf Soly verstevigt haar activiteiten op de Belgische markt. Cédric Beeris (ex-Bijenkorf en Bol.com) is aangesteld als country manager van Soly België, om de verdere professionalisering en expansie op deze markt te leiden. 

Speler van betekenis opbouwen 
Cédric Beeris is sinds 15 mei 2023 de country manager van Soly België. Wat is zijn analyse van de Belgische markt? “De energietransitie in België is in volle gang. Soly wil daarin een bijdrage leveren en een belangrijke rol gaan spelen. Ik wil daar zelf graag deel van uitmaken.  

Als je kijkt naar de marktcijfers, dan zijn er in vorig jaar 120.000 installaties van zonnepanelen bij gekomen. In totaal zijn dat er nu 760.000, wat betekent dat 25% van de Belgische huishoudens zo’n installatie heeft. Er is sprake van een versnipperde markt, met veel vaak kleinere spelers. Soly heeft de ambitie om een van de marktleiders te worden. Dat spreekt mijn ondernemende hart aan. Ik bouw graag een organisatie uit die een speler van betekenis kan zijn in de Belgische energietransitie.” 

Onderscheidende factoren Soly 
Volgens Beeris onderscheidt Soly zich van collega’s in de Belgische energiemarkt door de hoge mate van digitalisering van de processen: van aanvraag en berekening tot advies. “Deze moderne bedrijfsvoering zorgt er in combinatie met de grote inkoopvolumes voor dat er een goede beprijzing is. Zeker vandaag relevant, door de inflatie en de gestegen prijzen voor energie, voedsel en grondstoffen. Als je dan snelle levering en installatie kunt garanderen – zoals nu 6 à 8 weken – dan heb je een sterk aanbod.” 

Persoonlijke benadering klant
"Daarnaast is mijn extra speerpunt voor Soly België dat we inzetten op maximale klanttevredenheid. En dat bedoel ik voor de gehele keten: van het bezoek aan onze website, de manier waarop je de simulatie kunt maken, hoe het adviesgesprek met de adviseur verloopt tot en met de installateurs die over de vloer komen en de aftersales. Natuurlijk gaat er ook weleens iets mis, en dat lossen we dan goed op. Ik zie het als mijn taak om de   startup Soly België een volgende fase in te brengen.” 

Kansen op de Belgische markt 
Tot slot ziet Beeris de grootste kans voor Soly op termijn in het aanbieden van een totaaloplossing. “Onze collega’s in de markt bieden vaak óf zonnepanelen óf thuisbatterijen. Soly is nu al actief met beide. Er liggen veel kansen om verder te ontwikkelen naar een totaaloplossing, dat wil zeggen een mix van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en een app om dit alles te optimaliseren.” 

Biografie 
Cédric Beeris vervulde diverse sleutelmanagementfuncties in corporate omgevingen zoals IBM en bol.com. Beeris leidde de afgelopen zes jaar De Bijenkorf België als country manager. Daar liet hij de organisatie groeien van een startup tot een top-drie online speler in mode. Hij heeft een achtergrond in economie en marketing, met een specialisatie in digitale marketing en bedrijfsmanagement. 


Bijlagen en downloads

Cédric Beeris.jpg
Download bestand