02 maart 2022

We zijn opnieuw B-Corp gecertificeerd!

We zijn opnieuw B-Corp gecertificeerd!

 

Drie jaar geleden werden we voor het eerst B Corp gecertificeerd met een mooie score van 99.3. Sindsdien zijn we onderdeel van een wereldwijde beweging die winst en groei inzet voor een betere wereld. Elke drie jaar doorlopen B Corps het strenge certificatieproces opnieuw. Dit jaar waren we dus aan de beurt voor een (mogelijke) hercertificatie.

Drie jaar geleden werden we voor het eerst B Corp gecertificeerd met een mooie score van 99.3. Sindsdien zijn we onderdeel van een wereldwijde beweging die winst en groei inzet voor een betere wereld. Elke drie jaar doorlopen B Corps het strenge certificatieproces opnieuw. Dit jaar waren we dus aan de beurt voor een (mogelijke) hercertificatie.

Het eerste goede nieuws: we zijn ook de komende drie jaar B Corp gecertificeerd! Het tweede goede nieuws: onze nieuwe Impact Score is hoger dan de vorige! Van 99.3 zijn we gestegen naar 110.2.

Business as a force for good

Gecertificeerde B Corporaties gebruiken hun bedrijf als middel om de aarde een stukje mooier en beter te maken. Mede-B Corps zijn bijvoorbeeld Tony’s Chocolonely, Ben & Jerry en Patagonia. We zijn trots om met hen deel uit te maken van deze beweging, want: B Corp word en blijf je niet zomaar.

B Corp toetst alle kandidaten op 5 pijlers: Governance, Workers, Community, Environment en Customers. Op drie van de vijf hebben we vooruitgang geboekt:

  • Governance 8.1 > 16.1
  • Workers 17.1 > 24.4
  • Environment 46.1 > 46.8

Deze vooruitgang hebben we onder andere te danken aan de volgende acties:

  • Het meten en compenseren van onze CO2-uitstoot
  • Het opstellen van ons eerste Climate Impact Report
  • Het opstellen van onze Code of Ethics
  • Het vergroten van de diversiteit en inclusiviteit binnen ons bedrijf
  • Het starten van een GO180 personal training-programma voor onze werknemers

Ook de komende drie jaar gaan we weer hard werken voor een duurzamere, betere wereld. B The Change!

Lees op onze B Corp pagina alles over wat dit certificaat voor ons betekent.