20 november 2017

Oprichters Soly in EenVandaag

Oprichters Soly in EenVandaag

 

De broers waren gegrepen door Gore’s eerste film, werden daardoor steeds actiever in de klimaatdiscussie en begonnen met een adviesbureau over zonne-energie.

“Nu meer dan ooit moeten we ons richten op de oplossingen voor de klimaatcrisis. En er is reden tot hoop. De oplossingen zijn voorhanden.“ Was getekend, Al Gore in An Inconvenient Truth II, de langverwachte opvolger van zijn wereldwijde hit. De inzet van de nieuwe film is niets minder dan het ontketenen van een wereldwijde energie-revolutie. Mensen moeten zich wat de oud-vice president ervan bewust zijn dat we heel dicht bij the point of no return staan. En daarvoor zet hij zogenaamde ‘Climate Reality Leaders’ in, waaronder de Nederlandse broers Van der Meulen.

Inzet klimaatstrijders
De broers waren gegrepen door Gore’s eerste film, werden daardoor steeds actiever in de klimaatdiscussie en begonnen met een adviesbureau over zonne-energie. Ze besloten een plan met 10 actiepunten op te stellen “om mensen in beweging te zetten tot klimaatverandering.” Ze werden op basis van hun voorstel geselecteerd en in 2015 uitgenodigd om bij Al Gore een cursus in Florida te volgen. Patrick: “Climate Reality Leader blijf je in principe voor het leven. Elk jaar moet je de toetsingsnormen halen. Je mag een vergelijkbare presentatie als Al Gore geven.“ Er zijn inmiddels al 7.826 ‘Climate Reality Leaders’ door hem opgeleid, actief in 126 landen.

Was de eerste film nog bedoeld om mensen te waarschuwen voor de gevolgen van de opwarming van de aarde, de vervolgfilm is praktischer, meer gericht op oplossingen. We zien een gedreven klimaatactivist, die spreekt, overtuigd, soms gefrustreerd, maar euforisch is als in het Akkoord van Parijs de kroon op zijn werk wordt gezet.