22 januari 2024

Soly start in Italië en benoemt Matteo Artero tot Country Manager

Soly start in Italië en benoemt Matteo Artero tot Country Manager

Groningen, 22 januari 2024 – Het Nederlandse zonne-energiebedrijf Soly gaat de Italiaanse markt op. Oprichters en broers Patrick en Milan van der Meulen hebben Matteo Artero aangesteld als Country Manager van Soly Italy. Hij was voorheen operationeel directeur van flitsbezorgdienst Getir. Het is het zesde land waar Soly actief is. Soly zal kantoor gaan houden in Milaan. De hoofdstad van de snelstgroeiende zonnepanelen regio: Lombardije.

Italië is logische stap 
De Italiaanse overheid heeft als doel gesteld dat in 2030 minimaal 30% van de energie afkomstig moet zijn uit hernieuwbare bronnen. Zonne-energie speelt hierin een cruciale rol. In de eerste helft van 2023 voegde Italië al meer dan 2,3 gigawatt aan zonne-energie toe. Bijna de helft kwam voort uit de installatie van zonnepanelen op woningen. “Alle seinen staan op groen voor een succesvolle doorbraak van zonne-energie in Italië, aldus Patrick van der Meulen, CEO van Soly.”

De meerwaarde van Soly 
Inmiddels zijn in Italië meer dan anderhalf miljoen zonne-energieprojecten op het energienet aangesloten. In Nederland alleen al hebben meer dan twee miljoen huishoudens zonnepanelen. Dat is precies de meerwaarde van Soly, volgens mede-oprichter Milan van der Meulen: “Nederland is koploper zonnepanelen in Europa. Om die vraag te kunnen beantwoorden zijn we als organisatie slim en volledig digitaal ingericht. Dit tonen we inmiddels ook in andere landen aan. Als je naar Italië kijkt zie je een traditionele zonnepanelenmarkt, vol met lokale installateurs. Het resultaat? Lange wachttijden en torenhoge prijzen. Dat past niet bij onze missie: zonne-energie moet voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze moderne organisatie gaan we het verschil maken voor de Italiaanse consument.”

Matteo Artero 
De wereld van snelgroeiende bedrijven is bekend terrein voor Matteo Artero, de nieuwe directeur van Soly Italy. Hij heeft een lange staat van dienst bij innovatieve bedrijven. Zo vervulde hij eerder managementposities bij kledingmerk Zara en e-commercebedrijf Amazon. Voor zijn aanstelling bij Soly was hij nog werkzaam als operationeel directeur van flitsbezorgservice Getir. Matteo heeft hoge verwachtingen: "Soly combineert innovatie en een obsessie op klanttevredenheid met de missie om zonne-energie voor iedereen beschikbaar te maken. Italië bevindt zich op een interessant punt; de Italiaanse overheid blijft de energietransitie stimuleren, het duurzaamheidsbewustzijn neemt toe en het digitaliseringsniveau van de Italianen is ongekend hoog. Ons doel is om een positieve impact op het milieu te hebben en maximale besparingen voor onze klanten te realiseren. We kunnen niet wachten om aan de Italianen te tonen wat Soly te bieden heeft.”