08 februari 2024

Soly benoemt Gijs van Rhijn tot Global Head of Finance

Soly benoemt Gijs van Rhijn tot Global Head of Finance 

Groningen, 8 februari 2024 – In het kader van de voortgaande professionalisering en groei in binnen- en buitenlandse markten, heeft het Nederlandse zonne-energiebedrijf Soly Gijs van Rhijn aangesteld als Global Head of Finance.

Uitgebreide werkervaring in finance
Gijs van Rhijn heeft meer dan 12 jaar ervaring in de wereld van finance & control. Hij is afgestudeerd aan Nyenrode, begon in de zakelijke dienstverlening bij Ernst & Young en stapte vervolgens het bedrijfsleven in bij Coolblue. Zijn meest recente ervaring deed hij op als Global Finance Director bij Gorillas en, na de succesvolle exit naar Getir, nam hij de rol van Regional Head of Control voor Europa & de VS op zich.

Energiebedrijf van de toekomst 
De aanstelling van Van Rhijn past in de strategie van Soly, die gericht is op verdere groei en professionalisering. Onlangs haalde Soly een kapitaalinjectie op van 30 miljoen euro en heeft het bedrijf zich internationaal uitgebreid naar Italië, Spanje, Frankrijk en Scandinavië. Door de snelle internationale uitbreiding, nieuwe producten en haar eigen software platform, heeft Soly in 2023 haar omzet verdrievoudigd ten opzichte van 2022. Inmiddels is Soly actief in zes landen met de verkoop en verhuur van zonne-energiesystemen, batterijen en laadpalen. Soly streeft ernaar om in 2030 ruim 500.000 huishoudens en bedrijven te voorzien van duurzame energie. 

Soly verder inhoud geven als techbedrijf
"Vanuit mijn eerdere werkervaring bij bedrijven die snel groeien, herken ik de uitdagingen en mentaliteit van Soly", aldus Van Rhijn. "Het bedrijf is bezig met een mooie missie en wil haar oplossingen wereldwijd aanbieden. Daar wil ik met mijn volledige inzet en enthousiasme aan bijdragen. Soly heeft een groot potentieel en ik kan daaraan bijdragen door een financieel team van wereldklasse op te bouwen met een sterke focus op automatisering en standaardisatie. Dat wil zeggen, de juiste structuren bouwen en ervoor zorgen dat we een echt datagedreven techbedrijf worden. Vooral bij internationale uitbreiding heb ik gezien welke uitdagingen dit met zich meebrengt voor een bedrijf en wat er nodig is om naar de volgende fase te transformeren. Digitalisering en datatechnologie zullen hierbij een grote rol spelen. Soly is tenslotte een techbedrijf en daar wil ik invulling aan geven."

Passie voor data, technologie en iets goeds willen doen
In zijn eerste 100 dagen wil Van Rhijn het team vormen dat hij hiervoor nodig heeft en de resultaten van al het harde werk tot nu toe gebruiken om de basis te leggen voor de volgende fase van het finance team binnen Soly. Hij richt zich specifiek op jonge, gedreven mensen met een passie voor data en technologie die iets goeds willen doen in de wereld.