Soly Duitsland gaat volgende groeifase in en benoemt Alexander Graf von Pfeil tot Country Manager

Soly Duitsland gaat volgende groeifase in en benoemt Alexander Graf von Pfeil tot Country Manager

Groningen, 15 mei 2024 - Alexander Graf von Pfeil is benoemd tot Country Manager voor Duitsland bij zonne-energiebedrijf Soly. De benoeming maakt deel uit van de internationale groeistrategie van het bedrijf, dat gespecialiseerd is in zonne-energie, thuisbatterijen, laadpalen en andere energiediensten.  

Voor zijn komst naar Soly was Graf von Pfeil Chief Business Officer bij Project 3 Mobility, nauw verbonden met de Bugatti-Rimac groep, waar hij de ontwikkeling en groei van de volledig autonome elektrische voertuigservice leidde. Daarvoor droeg hij bij aan de groei van Uber in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en was hij General Manager voor de DACH-regio bij Lime, één van 's werelds meest toonaangevende bedrijven voor micromobiliteit. Gedurende zijn carrière heeft hij expertise laten zien in het opschalen van bedrijven binnen de nieuwe mobiliteitssector. Nu gebruikt hij zijn ervaring om Soly's positie als een van de leiders in zonne-energie, thuisbatterijen en laadinfrastructuur in Duitsland te versterken.  

Graf von Pfeil: “Gedurende mijn carrière ben ik altijd betrokken geweest bij het opbouwen en opschalen van bedrijven. Omdat ik voornamelijk in de mobiliteitsindustrie heb gewerkt, waren al mijn inspanningen gericht op het doel om de wereld een betere plek te maken door de CO2-uitstoot in onze straten te verminderen. Nu is het mijn missie met Soly om onze energieproductie koolstofvrij te maken.”  

Patrick van der Meulen, oprichter en CEO van Soly: “Sinds de lancering van het Duitse team in januari 2023 hebben we een indrukwekkende groei doorgemaakt. Onder leiding van Alexander Brunst zijn we gegroeid van 0 naar een snelgroeiende scale-up met 50 collega's. Onze volgende mijlpaal wordt gemarkeerd door de benoeming van Alexander Graf von Pfeil als nieuwe Country Manager en de versterking van het team in Düsseldorf. We hebben er alle vertrouwen in dat we met zijn ervaring en onder zijn leiding Soly's marktaandeel, als een van de beste energietechnologiebedrijven, in Duitsland kunnen uitbreiden.”