18 juni 2024

Soly start in Oostenrijk en benoemt Christian Strobl tot Country Manager

Soly start in Oostenrijk en benoemt Christian Strobl tot Country Manager

Amsterdam, 18 juni 2024 – Het Nederlandse zonne-energiebedrijf Soly breid uit naar de Oostenrijkse markt en benoemd Christian Strobl als Country Manager. Het is het zevende land waar Soly actief is. Daarmee zet het bedrijf een volgende stap in het groeitraject als vooraanstaande speler op het gebied van zonne-energie, thuisbatterijen en laadpalen. 

Strobl brengt ruime ervaring met zich mee. Voor zijn toetreding bij Soly was hij de Oostenrijkse Country Manager van digitale bank N26. Eerder in zijn loopbaan was hij werkzaam als strategieconsultant bij Strategy& waar hij internationale klanten adviseerde over digitaliserings- en innovatieprojecten. Met een academische achtergrond in strategie en innovatie heeft Strobl gestudeerd in Wenen, Kopenhagen, Beijing en Vancouver. Hij zet zijn expertise dus nu in om de positie van Soly als voorloper op het gebied van zonne-energie, thuisbatterijen en laadpalen te versterken. 

Strobl: “We zijn enthousiast om meer Oostenrijkse huishoudens van zonne-energie te voorzien, waarmee we bijdragen aan een duurzamere toekomst voor het land en verminderde afhankelijkheid van buitenlandse energiebronnen. De recente afschaffing van de btw aan het begin van het jaar heeft een aanzienlijk momentum gecreëerd in de markt, wat ons optimistisch stemt over de groeikansen en de acceptatie van zonne-energie in Oostenrijk." 

Patrick van der Meulen, mede-oprichter en CEO van Soly: “We zijn verheugd om onze betaalbare energieoplossingen uit te breiden naar Oostenrijk, een markt met een enorm potentieel. Door de snelle uitrol van slimme meters kunnen Oostenrijkse huiseigenaren op termijn ook gaan profiteren van onze dynamische energietarieven. Daarnaast is het met 0% btw op zonne-installaties financieel zeer voordelig om over te stappen op zonne-energie en batterijen. We zijn blij om Christian te verwelkomen als onze Oostenrijkse Country Manager en we kijken ernaar uit om ons lokale team in Wenen op te bouwen.''  

Energiebedrijf van de toekomst   
De aanstelling van Strobl past in de strategie van Soly, die gericht is op verdere groei en professionalisering. Onlangs haalde Soly een kapitaalinjectie op van 30 miljoen euro en heeft het bedrijf zich internationaal uitgebreid naar Italië, Zuid-Afrika, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Soly streeft ernaar om in 2030 ruim 500.000 huishoudens en bedrijven te voorzien van duurzame energie.